Domáci trdelník

Už nemusíte čakat na jarmoky, ani cestovať do Skalice. Chutný trdelník si môžete urobiť aj v pohodlí domova.
SUROVINY:
Cesto: 350g polohrubej múky,
200g hladkej múky,
80g masla,
2 vajcia,
3lyžice práškového cukru,
250ml mlieka,
1ks droždie,
štipka soli.
Posýpka na trdelník: škoricový cukor, kakao, orechy, vanilkový cukor, kokos (podľa chuti).
POSTUP:
Do misky dáme múku, rozpustené maslo, 3 lyžice práškového cukru, vajcia a štipku soli.
Pripravíme si kvások - do zohriateho mlieka dáme lyžicu cukru a droždie. Pridáme do zmesi, vypracujeme cesto a necháme vykysnúť (podľa potreby pridáme múku, cesto musí byť tuhšie).

Vykysnuté cesto rozdelíme na bochníky, z ktorých vyvaľkáme dlhé valčeky, tie sa následne pevne omotajú na omastené 7dcl poháre tak, aby sa prekrývali.
Namotaný trdelník potrieme olejom a obalíme ho akoukoľvek drobenkou podľa chuti. Vaľkaním v drobenke sa cesto pritlačí a roztrie po celom obvode pohára.
Pečieme vo vyhriatej rúre 160 až 170 stupňov do zlata - asi 20-25 minút. Poháre neprasknú! Po upečení ihneď stiahneme trdelník z pohára a pocukrujeme.
Z uvedeného množstva cesta vyšlo 9 trdelníkov.
Dobrú chuť !