Domáci trdelník

05.05.2020

Už nemusíte čakat na jarmoky, ani cestovať do Skalice. Chutný trdelník si môžete urobiť aj v pohodlí domova.

SUROVINY: 

Cesto: 350g polohrubej múky, 

200g hladkej múky, 

80g masla, 

2 vajcia, 

3lyžice práškového cukru, 

250ml mlieka, 

1ks droždie, 

štipka soli.

Posýpka na trdelník: škoricový cukor, kakao, orechy, vanilkový cukor, kokos (podľa chuti).


POSTUP:

Do misky dáme múku, rozpustené maslo, 3 lyžice práškového cukru, vajcia a štipku soli.

Pripravíme si kvások - do zohriateho mlieka dáme lyžicu cukru a droždie. Pridáme do zmesi, vypracujeme cesto a necháme vykysnúť (podľa potreby pridáme múku, cesto musí byť tuhšie).

Vykysnuté cesto rozdelíme na bochníky, z ktorých vyvaľkáme dlhé valčeky, tie sa následne pevne omotajú na omastené 7dcl poháre tak, aby sa prekrývali.

Namotaný trdelník potrieme olejom a obalíme ho akoukoľvek drobenkou podľa chuti. Vaľkaním v drobenke sa cesto pritlačí a roztrie po celom obvode pohára.

Pečieme vo vyhriatej rúre 160 až 170 stupňov do zlata - asi 20-25 minút. Poháre neprasknú! Po upečení ihneď stiahneme trdelník z pohára a pocukrujeme. 

Z uvedeného množstva cesta vyšlo 9 trdelníkov. 

Dobrú chuť !

© 2020 Krása a životný štýl podľa Anny. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky